Binnenkort op
logo banner NG smal in hoogte:  
 - Mogelijkheid aan deze website te doneren
 - Veel moois in Ubbergen en Beek 
 - Het ontstaan van de Broerdijk   
 - Kerken in Lindenholt

Berendonck

     
     
     
     
     

Berendonck


Berendonck
De Berendonck in aanleg (8 juli 1976). Op de achtergrond Nijmegen-Dukenburg, op de voorgrond Provinciale weg 324.
De Berendonck in aanleg (8 juli 1976). Op de achtergrond Nijmegen-Dukenburg, op de voorgrond Provinciale weg 324.
Situering
Stroomgebied Nederland
Coördinaten 51° 49′ NB, 5° 46′ OL
Basisgegevens
Oppervlakte 0,45 km²
Foto
De golfbaan in de Berendock
De golfbaan in de Berendock

Dat is de beginpagina van recreatiegebied de Berendonck in de gemeente Wijchen. Dit kunstmatig aangelegde recreatiegebied is een geliefd gebied om te recreëren door inwoners van Nijmegen en omgeving. Via deze pagina komt u op pagina's met artikelen over de Berendock. Dit zullen er niet veel worden. 

Het gebied is ca. 160 hectare groot en ligt ten westen van de Rijksweg A73 aan de grens met de gemeente Nijmegen. De hoofdingang ligt aan de provincialeweg N324. Het gebied is in 1976 aangelegd en heeft een plas van 45 hectare en meerdere zandstrandjes en ligweides.

Het noordelijke deel is bedoeld voor waterrecreatie en het zuidelijke deel heeft meer een natuurbestemming en sluit aan op natuurreservaat Wijchense Ven. In het gebied ligt ook de golfbaanGolf Club BurgGolf Wijchen. In 1979 werd een kinderdorp aangelegd dat in maart 2011 gesloten werd. Bij de plas is ook onderwaterhuis voor de duikvereniging en een botenhuis van de Nijmeegse Reddingsbrigade.

Ook worden er evenementen gehouden zoals dancefestival Emporium. Het gebied staat onder beheer van Leisurelands. Momenteel nog geen verdere artikelen over de Berendonck.

Klik hier om terug naar natuur- en recreatiegebieden te gaan.   
   
Leisurelands

Leisurelands
Rechtsvorm BV
Sleutelfiguren Erik Droogh (directeur)
Hoofdkantoor Arnhem
Sector recreatie

Leisurelands is een Nederlandse organisatie die, samen met overheid en bedrijven, zich bezighoudt met het beheren en exploiteren van (dag)recreatieve voorzieningen in Gelderland en Noord-Limburg. Tot maart 2015 heette de organisatie RGV. Tot 2002 stond dit voor "Recreatiegemeenschap Veluwe", maar het werd de officiële naam toen deze organisatie fuseerde met het recreatieschap Nijmegen en Omstreken.

Water   

Leisurelands is verantwoordelijk voor recreatie in en rond het oppervlaktewater in 19 gebieden: Berendonck, Bussloo, Groene Heuvels, Hambroekplas, Haven Hattem, Heerderstrand, Hilgelo, Kievitsveld, Mookerplas, Nevelhorst, Rhederlaag, Slingeplas, Strand Horst, Strand Nulde, Stroombroek, Wylerbergmeer, Zandenplas en Zeumeren.                                         Design details: Paul Marsman© logo banner NG smal in hoogte