logo NG dubbel rood 2 non bold  

Daphne Deckers

Daphne Muriël Deckers (Nijmegen, 10 november 1968) is een Nederlands voormalig fotomodel. Deckers is schrijfster, columniste, presentatrice, actrice en scenarioschrijfster. In 1989 werkte ze bij de televisiezender RTL-Véronique, het latere RTL 4. Deckers presenteerde bij RTL Holland's Next Top Model, dat zij vanaf seizoen twee heeft overgenomen van Yfke Sturm.

Loopbaan


Deckers bij de Week van de Alfabetisering (2010)
Deckers bij de Week van
de Alfabetisering 
(2010)
    

Deckers verhuisde al snel na haar geboorte naar het nabijgelegen dorp Persingen. Tijdens haar studie massacommunicatie in Utrecht werd Deckers ook fotomodel. In februari 1997 poseerde ze in de Playboy. 

 Zij speelde als actrice enkele rollen, zoals in de Amerikaanse NBC-miniserie Remember, naar een boek van Barbara Taylor Bradford, naast onder meer Derek de Lint. Daarna speelde Deckers in de bioscoopfilm All Stars, in de VPRO-comedy Bed & Breakfast en kreeg zij een kleine rol in de James Bondfilm Tomorrow Never Dies.

Deckers presenteerde ook een aantal televisieprogramma's, zoals Big Brother, Reisgids, TV Woonmagazine en 101 Vrouwen. In juli 2007 begon Deckers aan haar eerste seizoen als presentatrice en jurylid van Holland's Next Top Model, dat later werd omgedoopt naar Benelux' Next Top Model. Ook was Deckers sinds 2007 modedeskundige bij het televisieprogramma RTL Boulevard en vanaf september 2012 tot en met 1 april 2016 was ze de vaste vervanger van presentator Winston Gerschtanowitz. Verder had ze een eigen weekendprogramma op 100%NL en presenteerde ze het programma De Naakte Waarheid.

Schrijfster   

In 1993 schreef Deckers columns voor het Veronicablad, waarna zij werd gevraagd voor een wekelijkse column in Dagblad de Limburger. Eind 1994 ging zij schrijven voor Viva, waar zij tot 1999 een wekelijkse column publiceerde. Zij bundelde deze columns in De Echte Deckers (1999). 

 Daarna schreef zij een wekelijkse column voor De Telegraaf en bundelde deze in Opwaartse drukte (2002) en Decksels (2005). Op dit moment schrijft zij nog steeds een wekelijkse column in de zaterdagse bijlage van De Telegraaf: Vrouw. Daarnaast schrijft ze ook columns voor Reader's Digest.

 Deckers schreef een aantal seizoenen de VARA-comedy Oppassen!!!. Daarnaast vertaalde zij het Amerikaanse toneelstuk The Momologues naar het Nederlands, onder de titel: Mama, een komedie over het moederschap. In 2006 werkte Deckers aan de vertaling van het eveneens Amerikaanse toneelstuk Steel Magnolias, dat in 2007 werd opgevoerd.

Ze publiceerde de boeken De geboorte van een moeder en De geboorte van een gezin. Deze laatste titel werd in 2003 genomineerd voor de NS Publieksprijs. Naast boeken over opvoeden schrijft Deckers ook kinderboeken: De verschrikkelijke ijstaart , De matroos in de doos en Marijn in de woestijn. Het tweede boek werd bewerkt tot een theatervoorstelling voor kinderen (2007). In september 2012 verscheen haar eerste roman Alles is zoals het zou moeten zijn.

Privé   

Deckers trouwde op 7 juli 1999 met voormalig tennisser Richard Krajicek. Ze hebben twee kinderen.

Trivia   

  • Deckers werd (samen met prinses Laurentien en Ivo de Wijs) door de Deense ambassade gevraagd als sprookjesambassadeur van Hans Christian Andersen, ter ere van diens 200ste geboortejaar 2005. Ook is zij ambassadeur van het Nationaal Fonds Kinderhulp. 
  • In september 2010 lanceerde zij haar eigen lingerielijn, TC World of Women.
  • In april 2013 werkte Deckers mee aan de tekst voor het zogenoemde Koningslied.
  • In 2013 raakte Deckers besmet met een multiresistente E.coli-bacterie. Op een internationale antibioticaconferentie hield ze hierover een speech in juni 2014. 


Klik hier om terug naar pagina bekende personen te gaan.   


Bibliografie   


Bibliografie als auteur
JaarTitelOpmerkingen
2015 Deze is voor jou verzameling columns
2014 Het vliegende schaap Jeugdboek, illustraties: Annet Schaap
2013 Typisch Nederlands verzameling columns
2013 De mooiste stukken over Sex verzameling columns
2013 Alles is zoals het zou moeten Roman
2012 De mooiste stukken over de liefde verzameling columns
2011 111x Daphne
2010 Laat maar waaien
De dikke van Daphne
2008 Manlief verzameling columns
Moeder worden, moeder zijn
Schudden voor gebruik verzameling columns
Marijn in de woestijn kinderboek
2007 Opgeruimd! verzameling columns, luisterboek
2006 De leeuw en de aap kinderboek, illustraties: Wilbert van der Steen
Pedagoochelen
Even aan mijn moeder vragen verzameling quotes
2005 Decksels! verzameling columns
Vaders zijn moeders met ballen
2004 De matroos in de doos kinderboek, illustraties: Wilbert van der Steen
Geboortebundel
2003 Opwaartse drukte verzameling columns
2002 De geboorte van een gezin
2001 De verschrikkelijke ijstaart kinderboek, illustraties: Wilbert van der Steen
2000 De geboorte van een moeder
1999 De echte Deckers: haar beste columns uit de VIVA verzameling columns
1995 Mijn leven als fotomodelKlik hier om terug naar pagina bekende personen te gaan.   

   

                                         Design details: Paul Marsman© logo banner NG smal in hoogte