Binnenkort op
logo banner NG smal in hoogte:  
 - Mogelijkheid aan deze website te doneren
 - Veel moois in Ubbergen en Beek 
 - Het ontstaan van de Broerdijk   
 - Kerken in Lindenholt

Weezenhof

logo NG dubbel rood 2 non boldOp deze pagina staan de objecten in/aan de Weezenhof in Nijmegen Dukenburg:   

Klik op het item wat u wilt zien voor directe toegang of scroll door alle artikelen van deze straat. Via het balletje met pijl rechts onderaan komt u hier weer terug (browsers in Windows).   

Klik hier om terug te gaan naar de pagina Nijmegen Dukenburg   


 

   

   

    


   
logo NG dubbel rood 2 non bold

   
   
Weezenhof

Weezenhof
Wijk van Nijmegen
Map - NL - Nijmegen - Weezenhof.png
Kerngegevens
Gemeente Nijmegen
Stadsdeel Dukenburg
Coördinaten 51°48'4"NB, 5°48'32"OL
Oppervlakte 86 ha  
Inwoners 3711 (1 januari 2006)
Overig
Postcode(s) 6536
Bord Welkom in Weezenhof.JPGWelkomstbord

Weezenhof is een wijk in Nijmegen. Ze bevindt zich in het uiterste zuiden van Nijmegen in het stadsdeel Dukenburg en is gesitueerd tussen de A73, de Van Boetbergweg, het Maas-Waalkanaal en natuurgebied Vogelzang. De wijk is genoemd naar boerderij "de Weezenhof" die in 1911 is gebouwd en gelegen is aan de Staddijk (vroeger de Vossendijk).

De bewoners hebben een eigen website over en voor de wijk gemaakt: klik hier.  

Bebouwing en voorzieningen   

Aan de rand van Weezenhof staan een aantal flats, gelegen aan de Van Boetbergweg. Iets meer de wijk in ligt een winkelcentrum. De rest van de huizen is laagbouw, afgewisseld met lage seniorenflats. Dicht bij de hoogbouw ligt een klein wijkwinkelcentrum. In april 2017 is het winkelcentrum grotendeels afgebrand. Er is ook een basisschool en een gymnastiekzaal.

Openbaar vervoer   

Door Weezenhof rijdt Breng lijn 331. Deze rijdt vanaf Weezenhof via Meijhorst, Tolhuis, station Dukenburg (Brabantse Poort) over de Graafseweg naar het centraal station en naar Plein 1944 in het centrum om vervolgens verder te reizen naar Arnhem. Aan de rand van de wijk kunnen reizigers ook nog opstappen bij haltes op de Van Boetbergweg. Deze haltes zijn Van Boetbergweg/Aldenhof (lijn 9) en Van Boetbergweg/Malvert (lijnen 4, 6 en 9). Lijn 4 is een buslijn van Nijmegen CS via Hazenkamp en Grootstal en Aldenhof naar Station Dukenburg. Lijn 6 is de frequente buslijn van Neerbosch-Oost naar Station Dukenburg via Centrum, CS, Radboudumc, Hatert, Malvert en Zwanenveld. Lijn 9 is een buslijn van Nijmegen CS via campus Heyendaal (stopt niet op het gelijknamige station, maar rijdt er langsheen) naar Grave.


 

                                         Design details: Paul Marsman© logo banner NG smal in hoogte