logo NG dubbel rood 2 non bold   

   

   

Sjoerd Soeters   
_________________________________________________________________________________________

 

Sjoerd Soeters (Nes, 2 augustus 1947) is een Nederlandse architect.    
_________________________________________________________________________________________

 

Sjoerd Soeters kl.jpg
   
Sjoerd Soeters

   

Leven en werk   
____________________________________

Soeters werd geboren als zoon van een huisarts. Van 1966 tot 1975 studeerde hij bouwkunde aan de Technische Hogeschool Eindhoven. Daarna werkte hij bij architectenbureau VDL in Amsterdam. In 1979 richtte Sjoerd Soeters samen met zijn vrouw Merle Soeters-Stefels een architectenbureau op dat was gevestigd in hun woonhuis aan de Prinsengracht. Tien jaar later ontgroeide het bureau deze locatie en werd een Baptistenkerk aan de Kerkstraat in het centrum van Amsterdam verbouwd en in gebruik genomen.

PPHP telt ongeveer 15 medewerkers. Vanaf 1990 was Soeters supervisor voor diverse bouwprojecten, waaronder Circus Zandvoort, het Java-eiland in Amsterdam en Haverleij in Engelen bij 's-Hertogenbosch. waarvoor hij het stedenbouwkundig ontwerp maakte.In 1997 trad Jos van Eldonk toe tot de maatschap en de naam werd veranderd in Soeters Van Eldonk architecten. In 2001 trad Dana Ponectot de directie toe en werd de naam veranderd in Soeters Van Eldonk Ponec architecten. In 2007 heeft Dana Ponec de maatschap verlaten om zelfstandig verder te gaan, waardoor de naam weer Soeters Van Eldonk architecten is geworden. Sjoerd Soeters en Jos van Eldonk zijn vanaf september 2016 ieder een nieuw bureau gestart. Sjoerd Soeters heeft zijn activiteiten voort gezet onder de titel: PPHP, "Pleasant Places, Happy People" De huidige directie wordt gevormd door Sjoerd Soeters en Walther Kloet, directeur projectorganisatie.

Soeters ontwierp ook De Piramides, een markant gebouwencomplex in Amsterdam. Ook ontwierp hij het nieuwe centrum van Zaandam: Inverdan en is co-architect van de Amsterdam ArenA (thans Johan Cruijff ArenA).

In Nijmegen was Soeters de stedenbouwkundig architect van de Marikenstraat.   


Klik hier om terug te gaan naar de startpagina architecten    

_________________________________________________________________________________________

 

                                         Design details: Paul Marsman© logo banner NG smal in hoogte